Om sexleksaken dildo

post-img

En dildo är en konstgjord penis som används främst vid kvinnlig onani. Den tillverkas vanligtvis av latex, plast eller silikon. Man skulle kunna tro att alla innehåller vibratorer men så är inte fallet. En dildo som innehåller en vibrator kallas istället för just vibrator eller massagestav. Många uppskattar att ha en hemma som onanihjälp även om man har en partner och föremålet har med tiden blivit ett accepterat inslag i sexlivet.

Det finns många olika typer av dildoar, vissa är designade för att användas vaginalt medan andra designas för att användas analt. Köpa dildo här. Det brukar dock gå bra att använda en dildo på bägge områden men den kan ha lite annorlunda utformning. En vaginalt utformad dildo har exempelvis ofta en så kallad klitorisstimulator vilket ses mer sällan hos analt utformade varianter.

Löspenisar och vibratorer är kanske den vanligast förekommande produkten när det kommer till sexleksaker världen över och den används både till ensam-onani och som en krydda till sexlivet. Man vet inte riktigt hur länge de har förekommit i världen men det har hittats fynd av penisformade föremål från tusentals år innan Kristus som arkeologer ansett med stor sannolikhet har använts för sexuell njutning.

Dildos gjordes tidigt av trä, keramik eller sten men övergick under 1940-talet till gummi, ofta med en fjäder av stål inuti. Numera används ofta material som gelé och PVC eftersom de är styvare. De dyraste och bästa dildoarna görs av silikon och är mer hygieniska. Det finns även dildosar som tillverkas i metall, oftast rostfritt stål som kan kylas eller värmas beroende på vad man gillar. Dessutom är de lite tyngre vilket många uppskattar.

Det finns som sagt många olika varianter. Om en kvinna exempelvis vill ha möjligheten att penetrera så går det att skaffa en så kallad strap-on-dildo som tillåter kvinnan att på så sätt ha en konstgjord penis som monteras med ett särskilt bälte. Det finns också så kallade dubbeldildos som ofta har ett konstgjort ollon i bägge ändar och därför kan användas av två personer samtidigt. Utseende varierar också kraftigt, det finns allt från realistiska löspenisar med tillhörande pung till lyxiga specialutformade löspenisar som är guldfärgade och mer ser ut som ett stort läppstift. Eftersom dildos är en så pass populär sexleksak världen över går det helt enkelt att få tag i det mesta man kan önska sig. Det är vanligt att det på realistiska dildos finns en sugpropp i botten som gör det möjligt att sätta fast den på golvet eller exempelvis på en vägg.

Leave a reply

Message

Name

Website