Louis Poulsens lysande lampor

post-img

I nästan 100 år har svenska hem prytts av de många vackra och praktiska lampor som företaget Louis Poulsen än idag tillverkar och säljer. Med produkter som alltifrån stilrena bordslampor till ståtliga taklampor, har företagets designers producerat prisvinnande belysningar sedan 1920-talet och man stoltserar med en stor variation som passar både företag och privathem. Genom mångårig expertis ger företaget gärna råd till sina kunder om hur de bäst ska hänga lamporna, vilka modeller som passar bäst och hur man själv kan kontrollera elsäkerheten. Louis Poulsen säljer många märkeslampor och bland den stora mängden namnkunniga varumärken återfinns Artemide, Luceplan, Flos, Le Klint och Lightyears och man arbetar med designers som Philippe Starck, Jasper Morrisson och Arne Jacobsen. Målet är att ständigt förnya och inspirera. Ljus är viktigt då det kan påverka både humör och arbetsförmåga och här kan man hitta något som passar varje situation och lokal. Se lampor här.

Kontor

De flesta spenderar en stor del av sina liv på jobbet och därför bör man lägga vikt vid belysningen. Det skall vara ljust utan att det gör ont i ögonen och man skall känna välmående på arbetsplatsen. En vägglampa med rolig, kubformad design är Box Mini Down som är en LED-lampa som passar bra i mindre utrymmen. För större lokaler är FL/Y lampan från Kartell perfekt, då den ger bra ljus med glödlampan som medföljer, men också kan göras om till dimmer.

Köket

Här behöver man en lampa som gör det lätt att se vad det står på förpackningar samtidigt som man kan läsa, äta och laga mat. En Titania taklampa från Luceplan kommer med en gratis 150W päronlampa som lyser upp fint samtidigt som modellen både är modern och snygg. För att bäst kunna läsa kan en elegant Caravaggio vägglampa passa bra eftersom den kan monteras hur högt eller lågt som helst utan att blända.

Sovrummet

Även här passar vägglampor bra, t.ex. Kaisermodellen, som ger bra läsbelysning samtidigt som den inte tar plats. I taket kan man våga sig på något extra, som en exklusiv Illumin Koppar Look som företaget själv kallar ”lampan för livet”. Designen påminner om en lotusblomma i koppar och vill man komplettera finns samma i modell av polerad akryl både som golv- och vägglampa.

Vardagsrummet

Många läser gärna i soffan i vardagsrummet så en golv- eller bordslampa passar perfekt. Ará bordslampa är nästan futuristiskt formad som ett horn och kan bli ett riktigt samtalsämne om man har gäster. Bordslampan D´E Light LED är också modern men har den extra bonusen att den är designad att hålla upp en iPad eller iPhone åt sin ägare. Möjligheterna från Louis Poulsen lampor är oändliga och ett mjukt ljus från flera olika lampor get ett mysigt intryck.

Leave a reply

Message

Name

Website