Jabra är ett dotterbolag av GN Store Nord som nästan har 150 års erfarenhet inom kommunikationsteknologi

post-img

Jabra är ett dotterbolag av GN Netcom, som återigen är ett dotterbolag av den store danska verksamheten GN Store Nord. I Köpenhamn känner man till Tietgensgade och Tietgensbroen som är två platser som uppkallades efter Karl Frederik Tietgen. Han stiftade år 1869 det stora nordiska telegraf-bolaget, som var hans största affärprojekt och kom senare att heta GN Store Nord. Verksamheten är en av Danmarks största och dess aktier ligger i det danska OMX C20 CAP-indexet. Från att upprätta och förvaltar telegraflinjer i Ryssland och vidare till Kina har det skett en hel del. De har lagt sin utgångspunkt i det som startade telegrafin, nämligen kommunikationsteknologin, och deras produkter fokuserar primärt på den här aspekten.

Kvalitetsprodukter från Jabra kan också köpas i Sverige

Det har skett mycket i utvecklingen av teknologin sedan 1869 och behovet av att kommunicera på långt avstånd är större nu än någonsin. Från början skedde kommunikationen med hjälp av brev. Detta blev sedan till telegram, som längre fram utvecklades till telefoner. Nu är det dock vanligast att kommunikationen sker genom internet. Under de senare åren har mobil applikationer såsom Skype, Messenger, Snapchat och en handfull andra vunnit en andel på marknaden för kommunikation. Alla de som har använt Skype och andra program där de kan prata med varandra med hjälp av en telefonmikrofon och högtalare vet om hur dåligt ljudet är. Den här ljudkvaliteten kan vara utmärkt till ens privata telefonsamtal, men önskar man att kunna höra varandra mer tydligt kan man överväga att skaffa sig ett headset. Inte endast i Danmark, men också i Sverige har man möjligheten att köpa headset av hög kvalitet (klicka här). Det är inte bara möjligt att införskaffa headset, men även mer eller mindre avancerade produkter. Ett telefonkonferensverktyg i form av en speakerphone kan på några arbetsplatser vara absolut nödvändiga för att föra telefonkonferenser, då många personer är involverade på en och samma gång. Många äldre speakerphones uppfyller inte kraven av bra ljud, men nyare teknologi har gjort detta möjligt och man kan nu höra den andra personen tydligt. Detta kan göras om den ena parten är i Sverige och den andra i den motsatta änden av världen.

Jabra erbjuder telefoner som är skräddarsydda för sportutövare

I Sverige har man (liksom i Danmark) under flera år upplevt en stigning i antalet löpare. Det är inte längre ovanligt att springa en Ironman, som består av att simma, cykla och springa enorma distanser. Om man är ute och tränar varje dag på samma platser önskar man säkerligen att man hade kunnat lyssna på musik medan man springer. Om man är seriös med sin träning så är man antagligen även seriös med vilka sorts hörlurar man använder. Med Bluetooth-teknologi är det möjligt att införskaffa ett par trådlösa telefoner så att man undgår att sladdarna stör och man kan därför ha 100 % fokus på sin träning. Man kan till och med finna telefoner som reducerar vindbrus.

Leave a reply

Message

Name

Website