Haglöfs- kvalitet och tradition

post-img

Skidåkning, jakt, camping, friluftsliv och fiske är populära aktiviteter för många aktiva människor. Ett mycket omtyckt märke med tradition som har kläder och tillbehör för dessa fritidsintressen är svenska Haglöfs. Märket har funnits i över 100 år och skapades år 1914 av Wiktor Haglöf, en son till en skogshuggare från byn Torsång i Dalarna. Wiktor Haglöf var dock själv ingen friluftsmänniska. Enligt ryktet trivdes han mycket dåligt i det svenska ruggiga klimatet men det var kanske just därför han började tillverka produkter som skyddar mot busvädret. Med Haglöfsprodukter kan man bekvämt vistas utomhus och njuta av naturen året runt. I produktutbudet finns bl.a. väskor och ryggsäckar, jackor, byxor, shorts, tröjor, skjortor, sovsäckar och skor. Några exempel på produktkategorier och egenskaper finns nedan.

Väskor och ryggsäckar

Den första artikeln som tillverkades av företaget var ryggsäckar. Den klassiska Haglöfsryggsäcken används av stora såväl som små än idag, inte bara i naturen. På t.ex. tekniska högskolor kan man se en stor samling av bärare av Haglöfsryggsäcken som är den ledande väskan för ergonomisk transport av tunga matematikböcker. Förutom som skolväska passar Haglöfs ryggsäckar bra både på söndagsutflykten och på campingen. I utbudet finns också praktiska, lätta och smidiga ryggsäckar för fjällvandring som håller i många år. Se produkterna här

Jackor

I sortimentet finns alltifrån seglarjackor med inbyggd flytväst till bekväma och praktiska skidjackor. Material som både andas, skyddar mot vädrets makter och är bekväma och slitstarka är kännetecknande för Haglöfjackor.

Byxor och shorts

Även byxor och shorts finns för många olika tillämpningar. Även här är bekvämlighet satt i första rummet, vare sig det gäller vandringsbyxor för fjället, skidbyxor eller praktiska shorts. Haglöfs byxor har många praktiska lösningar för förvaring, oavsett om det gäller jaktkniv, kompass eller fiskekort.

Tröjor och skjortor

Inom kategorin tröjor och skjortor kan man hitta lätta fleecetröjor som håller i ett decennium, underställströjor som andas och härliga, bekväma t-shirts och träningstoppar i färger som man inte kan låta bli att bli pigg av.

Omtanke om naturen

Eftersom Haglöfs vill uppmuntra till att vara i naturen är företaget också varsamt när det gäller naturen och det ekologiska fotavtrycket. Ett sätt att göra kläderna miljövänliga är att hålla den fantastiska kvalitet på kläderna som märket har, de håller länge och är inga slit- och slängartiklar. Genom hela tillverknings- och transportkedjan försöker företaget minimera miljöpåverkan genom att välja giftfria kemikalier, minimera transporter och välja miljövänliga och effektiva tillverkningsprocesser så långt det är möjligt.

Världskänt företag

Den höga kvaliteten och de bekväma kläderna finns att köpa i 25 länder över hela världen för att fler ska kunna njuta av naturen, oavsett var man befinner sig.

Leave a reply

Message

Name

Website